Projecten

September 2017 – Moria Lesbos vluchtelingen kamp

5.600 vluchtelingen, circa 1.200 kinderen (cijfers d.d. oktober 2017).

Ons meest recente project. Moria is een complex dat oorspronkelijk is gebouwd als gevangenis en heeft een capaciteit om tijdelijke opvang te geven aan een 2.000 mensen. Doordat de stroom vluchtelingen onverminderd met bootjes vanuit Turkije op Lesbos aankomen stroomt Moria telkens weer overvol. Moria in namelijk de plek waar iedereen die op Lesbos aankomst in eerste instantie wordt ondergebracht. De doorstroming gaat echter te langzaam. Veel mensen zitten hier al langer dan een jaar vast. Het kampmanagement en de ngo’s staan onder grote druk om voor zover mogelijk hulp te verlenen. De psychische pijn in Moria is groot.

Toen Hanneke Mauritz van Eurorelief ons vroeg of we ons muziek programma in Moria willen aanbieden zijn we hier direct op ingesprongen. Inmiddels geeft ons vaste lerarenteam in twee klaslokaaltjes elke dag muziekles, gitaar en percussions. We werken hier nauw samen met de stichting bootvluchteling die met hun psychosociale team ook elke dag in Moria aanwezig zijn. Nergens is de kracht en positieve werking van muziek meer van toepassing dan in Moria.

Juni 2017 - Iliaktida, tehuizen Lesbos vluchteling kinderen

123 kinderen van 11 tot 18 jaar

In 8 verschillende tehuizen bevinden zich 123 kinderen van 11 tot 18 jaar, gestrand op Lesbos zonder ouders. Vasiliki Andreadellie is in 1999 de organisatie Iliaktida gestart. Met inmiddels meer dan 200 mensen zet zij zich op Lesbos in voor hulpbehoevenden. De “minor huizen” vallen onder haar verantwoordelijkheid. Iliaktida heeft een schooltje waar de kinderen elke dag naar toe gaan. Deze mooie organisatie heeft ons gevraagd het muziekprogramma voor deze 123 minors te faciliteren. Sinds juni 2017 verzorgen wij met ons vaste lerarenteam elke dag muzieklessen voor deze kinderen.

Jeroen de Groot samen met Vasiliki Andreadelli, oprichtster van Iliaktida

April 2017 - SwissCross – Moria vluchtelingen kamp Lesbos

SwissCross is een onafhankelijke organisatie die een stuk terrein met gebouw hebben gehuurd waar iedereen welkom is en een community is ontstaan van vluchtelingen en niet vluchtelingen die samen elke dag aan deze faciliteit bouwen.  Iedereen brengt iets in en de omgeving voelt vrij en positief. Moria daarentegen is het kamp waar de Paus een nogal duidelijk uitspraak over deed nadat hij dit had bezocht. Wij faciliteren de instrumenten waar muzikanten uit Moria samen muziek mee maken op het terrein van SwissCross. De bands die ontstaan treden op in Moria. Het idee hiervoor kwam van Hanneke Mauritz die als vrijwilligster bij Euro Relief in het kamp Moria werkte. Het enthousiasme rond dit project is enorm. Een grote groep mensen werken samen om dit te begeleiden.

Maart 2017 – KARA TEPE Lesbos vluchtelingen kamp

1.100 vluchtelingen, circa 400 kinderen.

Elke dag wordt hier van 14.00 tot 17.00 muziekles gegeven door ons lerarenteam bestaande uit Annita gitaar, Kostas percussion en drums; Despina piano en zang. De door ons aangekochte units vormen de muziekschool, ze zijn eenvoudig maar vrolijk ingericht en staan op een centrale plek in het kamp.
Wij proberen alle kinderen te bereiken en de muzieklessen worden druk bezocht. De kinderen die gitaar willen oefenen krijgen een gitaar mee. Als deze kinderen vanuit KaraTepe “verhuizen” naar een ander kamp in Griekenland mogen ze deze houden.
KaraTepe valt onder de verantwoordelijkheid van het eiland bestuur. De kwaliteit van dit kamp is relatief goed, dit komt mede doordat goed georganiseerde hulp organisaties de gelegenheid krijgen een bijdrage te leveren. Zo verzorgt BecauseWeCarry hier elke ochtend het ontbijt en vele andere activiteiten. Zij hebben ons in november 2016 geïntroduceerd bij het management van KaraTepe waarna wij in maart 2017 met de muziekschool zijn gestart.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Wij houden u graag op de hoogte. Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

Through music the foundation will support children in need and give them a face to the world.

Maak het verschil en help ons.
T: +31(0)653934913
Bank: NL62ABNA0246932635 t.n.v. connectbymusic.com

Meehelpen?

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...