Connect by Music concert

15
jun

Connect By Music Concert

Wat is er nu mooier dan samen muziek te maken en dit te delen met anderen?
Een aantal maanden geleden ontstond het idee om een leerlingenconcert te organiseren. Onze leerlingen studeren dagelijks hard om het gitaarspel onder de knie te krijgen. Op 18, 19  en 20 juni is het zo ver. De leerlingen van Connect by Music gaan samen met onze ambassadeurs Jeroen de Groot en Nawras Altaky een repertoire spelen met liedjes uit verschillende landen. Daarnaast treden bands op die onze muziektherapeut Lore Smits heeft samengesteld uit musici die wonen in het kamp Moria.

Leerlingenconcert op Lesbos

De leerlingen van Connect by Music zijn een aantal maanden geleden, onder begeleiding van onze Griekse muziekleraren, begonnen met het instuderen van 8 verschillende liedjes die zij inmiddels al behoorlijk goed in de vingers hebben.
Verschillende liedjes van Bob Marley,  Humn to joy van Beethoven, een Grieks liedje maar ook liedjes die doen denken aan het thuisland. Onze ambassadeurs Jeroen de Groot en Nawras Altaky zullen samen met de leerlingen deelnemen aan het concert. Jeroen is inmiddels op Lesbos geweest en heeft samen met de leerlingen geoefend zodat zij een prachtig concert kunnen geven. De klanken van de gitaren, zang, viool, en ud zullen samen komen.

Ook is er een band gevormd met professionele musici uit Moria. In totaal bestaat het “orkest” uit maar liefst 55 musici en zal het concert een uur duren. Beginners, professionals, veel verschillende nationaliteiten, muziek verbindt!!!

De concerten worden onder andere gegeven in het Hospitality Centre Kara Tepe op woensdag 20 juni, “wereldvluchtelingendag”. Dinsdag 19 juni spelen we in Mytilini en zijn de inwoners van Mytilini uitgenodigd. Voor de bewoners en vrijwilligers van het kamp Moria spelen we op maandag 18 juni. Hier verblijven op dit moment meer dan 6.000 mensen. Het concert zal dan ook worden gegeven op een centrale plek die voor iedereen toegankelijk is.

Het effect van muziek is zo sterk zichtbaar op de locaties waar we in Lesbos elke dag actief zijn. We willen zo veel mogelijk muziek naar deze locaties brengen en hebben voor de komende maanden verschillende concerten gepland waarbij onze leerlingen steeds weer kunnen samenspelen met professionele musici en bands die hiervoor speciaal naar Lesbos komen.

We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat we krijgen van de Griekse autoriteiten die ons hierbij ondersteunen.

Ben je nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief maar wil je wel op de hoogte blijven? Schrijf je hier in.

Aanmelden nieuwsbrief

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...