Effect muziek zichtbaar

18
apr

Connect by Music in Moria

In het overvolle vluchtelingenkamp Moria zijn we een half jaar terug gestart met een muziekproject. We deelden hier Foto-nieuwsbrief-aprilsamen met Stichting Bootvluchteling een unit waar zij “The school of Hope” zijn gestart en elke dag les geven aan kinderen. Ze hebben hier ook een kleine bibliotheek gebouwd. Het mooie van dit project is dat het interieur is gemaakt door vluchtelingen en ook les wordt gegeven door de ouders die zelf in Moria verblijven.

Half februari hadden we een gesprek met het kampmanagement over de invulling van nieuwe muziekprojecten in het kamp.

Effect muziek zichtbaar

Midden in vluchtelingenkamp Moria is het kantoor van het kampmanagement ondergebracht in een isobox. We zitten hier samen met Ioannis Balpakakis, “Commander” van Moria en met Miltiades Economides die hier aanwezig is namens de Europese Commissie. Beide willen het opvangcentrum Moria zo goed als mogelijk verbeteren, beide houden van muziek zoals eigenlijk alle Grieken. Het gesprek gaat over het effect van muziek; over de muziekklasjes in Moria en de kinderen die buiten moeten wachten omdat de klasjes vol zijn.
Of we het muziekprogramma ook willen aanbieden in Sectie A, B en C. Secties waar de meest kwetsbaren zijn ondergebracht, vrouwen alleen, kinderen zonder ouders. Deze Secties zijn extra beschermt en je moet jezelf drie keer legitimeren voordat je hier naar binnen mag.
Verder wordt ons gevraagd of we in Moria ook nog een eigen unit voor Connect by Music van ’s ochtends vroeg tot 15.30 uur in de middag tot onze beschikking willen hebben. Bij zowel Annita als Lilian een glimlach. Ja, natuurlijk willen we dat. Ruimte in Moria is schaars en het aanbod dat ons wordt gedaan is bijzonder. Hierdoor krijgen we nog meer de kans om iets positiefs bij te dragen aan de atmosfeer in Moria. Het vertrouwen dat aan ons wordt gegeven is groot.

Inmiddels zijn we gestart in de drie secties en zijn de eerste lesjes gegeven vanuit de nieuwe unit. Ook hier hebben we de unit gezellig ingericht en creëren we een ruimte waar het goed voelt om te zijn. De aanloop is groot, er is net een nieuwe lading met 50 gitaren geleverd en we plaatsen alweer een order voor meer instrumenten.
Naast onze nieuwe unit staat de nieuwe unit van Stichting Bootvluchteling met wie we intensief samenwerken. Voor onze units plaatsen we drie grote parasols en maken zo een klein terrasje waar we samen in de schaduw lesjes kunnen geven.

We gaan met deze extra mogelijkheden er alles aan doen om zoveel als mogelijk een positieve bijdrage te leveren in Moria, zoveel mogelijk kinderen en ouders zich beter laten te voelen door muziek.

We houden je graag op de hoogte van onze muzikale ontwikkelingen. Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...