Twee nieuwe projecten

23
feb

Een goed begin van het nieuwe jaar!

In ons nieuwsbericht van december 2017 werd gesproken over ‘Toekomstmuziek’. Inmiddels is er anderhalve maand verstreken en kunnen we melden dat volgende week ons team van 5 Griekse muziekleraren wordt versterkt door muziektherapeut Lore Smits.

Lore zal voor een periode van 5 maanden het vaste lerarenteam ondersteunen. Lore is afgestudeerd
aan het conservatorium in Enschede en heeft inmiddels veel ervaring met het werken met kinderen in ongewone omstandigheden. Zo is ze 6 maanden actief geweest in de sloppenwijken van Zuid-AmerikaDe aankomende vijf maanden komen studenten muziektherapie de muziekleraren in Lesbos begeleiden. We stellen ze binnenkort graag aan je voor.

In januari is Connect by Music vanuit Iliaktida gevraagd twee nieuwe projecten op te starten op Lesbos. We vertellen je er graag meer over.

The safe zone

Het eerste project bevindt zich in de zogenaamde Safe Zone. Dit is een locatie buiten vluchtelingenkamp Moria. Onder begeleiding van Iliaktida zullen 80 kinderen met leeftijden van 0 tot 18 jaar in de Safe Zone verblijven. Deze kinderen zijn zonder begeleiding van ouders of familie op Lesbos aangekomen. Op deze plek zijn ze veilig en kunnen ze naar school. Na schooltijd biedt Connect by Music 5 dagen in de week 2 uur per dag muzieklessen aan. We zijn hier inmiddels gestart.

Unicef – Iliaktida dagopvang

Iliaktida start, in samenwerking met Unicef en Better Days, begin maart een nieuw project in Larsos (Lesbos). Het project richt zich op 
ongeveer 200 moeders met kinderen die in Moria verblijven. Gedurende de hele dag kan gebruik gemaakt worden van verschillende activiteiten. Een pendelbus rijdt meerdere keren per dag om iedereen op te halen en weg te brengen. 

Door een groep in de ochtend en een groep in de middag te ontvangen kunnen hier straks dagelijks 400 moeders
met kinderen terecht. Connect by Music start hier met een aangepast muziekprogramma. Ook zijn onze muziektherapeuten aanwezig. Voor de moeders is het van belang dat door vrouwen les gegeven wordt. Hier zal natuurlijk rekening mee gehouden worden. Op deze manier ontstaat een veilige omgeving waar men zich kan richten op de muziek en elkaar.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. We houden je graag op de hoogte.

 

Aanmelden nieuwsbrief

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...