‘Tons and tons of emotions’

Maak kennis met Annita Matzourani

Maak kennis met Annita Matzourani, hoofd van Connect By Music (CBM) Lesbos. Annita is een professionele gitaarlerares die gitaarlessen geeft op verschillende locaties op het eiland, waaronder Kara Tepe Hospitality Centre en vluchtelingenkamp Moria. Ze is het Hoofd van het CBM lerarenteam en vertegenwoordigt CBM in Lesbos.

Ze doet haar werk iedere dag met veel plezier. Gitaarlessen geven is voor haar een manier om de liefde die ze voelt voor het instrument en vooral de liefde die ze voelt voor mensen over te dragen aan haar studenten.

Wat ze het leukst vindt aan haar werk in de vluchtelingenkampen, is het psychologische aspect dat hier meer aanwezig is dan in een gewone klassituatie.

Omdat Annita met groepen van maximaal 15 studenten werkt, leert ze haar studenten echt kennen. Het geeft haar de mogelijkheid om echt contact met hen te maken. “Communiceren met kinderen en dagelijks met hen werken houdt je jong”, zegt Annita. Het is belangrijk om op de een of andere manier op dezelfde niveau te blijven, zodat je met elkaar kunt omgaan en elkaar begrijpt, iets wat ze ook leuk vindt aan haar baan.

Na een werkdag houdt Annita ervan om een drankje met vrienden te drinken, of neemt ze haar honden mee voor een wandeling. Het zijn de eenvoudige dingen in het leven die Annita het meest waardeert. Na een werkdag componeert ze ook graag muziek.

Toen we Annita vroegen om CBM in één woord te beschrijven, zegt ze: ‘ Lots and lots of emotions ‘. Ze voelt dat CBM haar de mogelijkheid heeft gegeven om haar hart en geest te openen. Een van de kenmerken die haar als persoon definieert, is de dankbaarheid die ze toont voor de goede momenten maar ook de moeilijke momenten én het groeiende respect en de liefde voor elkaar. Ze zou het niet anders willen.

“Het grootste effect dat het CBM muziekprogramma op haar studenten heeft is de liefde en verbinding die tussen hen ontstaat”, geeft Annita aan. Het CBM programma biedt een veilige omgeving voor de kinderen door iets te leren, haalt ze uit hun dagelijkse situatie en ondersteunt ze via het CBM muziekprogramma. De leerlingen kunnen hun gedachten en emoties delen zonder vragen te stellen. De kinderen uiten hun waardering op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het tonen van respect in de klas en door het opruimen van het klaslokaaltje of het geven van zelfgemaakte cadeautjes.

Dit jaar organiseerde CBM 6 concerten met alle studenten van verschillende locaties. Annita legt uit dat door het creëren van een gevoel van ‘familie’ en warmte in de organisatie, de studenten gemotiveerd zijn om deel uit te maken van deze familie. Alle studenten waren trots om onderdeel te zijn van het concert. Het effect van het concert was prachtig. Door de studenten een plek te geven om te schitteren en door hen een unieke ervaring aan te bieden, werden ze zich meer bewust van zichzelf, voelden ze dat ze de aandacht waard waren en dat ze er toe doen.

Wat drijft Annita elke dag uit bed te komen? Het is belangrijk voor haar om de liefde die ze heeft voor andere mensen te kunnen uiten, omdat ze van nature een warm persoon is. Haar studenten en de resultaten die ze ermee kan bereiken, maken ook een groot deel uit van haar energiebron.

Alles bij elkaar genomen, is ze een leraar die dankbaar is om te kunnen combineren wat haar het meest lief is: mensen en muziek maken.

Ben jij geïnspireerd door Annita? Bekijk dan hier onze projecten op Lesbos.

Through music the foundation will support children in need and give them a face to the world.

Maak het verschil en help ons.
T: +31(0)653934913
Bank: NL62ABNA0246932635 t.n.v. connectbymusic.com

DONERENContact

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...