“Connect by Music betekent samen zijn, verbinden”

Lore Smits

Graag stellen wij je voor aan Lore Smits, Hoofd Muziektherapie CBM.

Lore heeft aan het conservatorium van Enschede de studie Muziektherapie afgerond. Haar hoofdinstrument is viool. Na het afstuderen wilde Lore zich verder ontwikkelen en heeft ze een Master gevolgd met als studierichting Duurzame Ontwikkeling. Gedurende haar stageperiode heeft ze voor een periode van 5 maanden bij Connect by Music gewerkt. Omdat Lore één van de eerste muziektherapeuten was die voor Connect by Music aan de slag ging, had zij de mogelijkheid om therapeutische elementen toe te voegen aan het muziekprogramma. Deze uitdaging heeft ze met beide handen aangenomen omdat ze direct zag wat voor positief effect de muziek op de kinderen had.

Na het afronden van haar stageperiode, heeft CBM gevraagd of Lore voor CBM aan de slag wilde gaan als Hoofd Muziektherapie. Vanaf september ’18 is Lore terug op Lesbos en is ze verantwoordelijk voor het opzetten van de CBM Muziektherapie Methode gebaseerd op verschillende doelgroepen, begeleid ze vrijwilligers Muziektherapie, geeft zelf muziektherapie aan verschillende doelgroepen en organiseert ze muziek gerealiseerde activiteiten.

“Connect By Music betekent samen zijn, verbinden.

CBM heeft mijn leven veranderd,

het muziekprogramma heeft mij geraakt”

Op dit moment geeft Lore op vier verschillende locaties op het eiland muziektherapie sessies. Afhankelijk van de verschillende doelgroepen biedt ze muziek activiteiten aan met een therapeutische benadering. Lore vindt de Safe Zone, een afgescheiden gedeelte van het vluchtelingenkamp Moria, de moeilijkste locatie om te werken. De Safe Zone is een plek waar kinderen worden ondergebracht die alleen op het eiland zijn aangekomen. Vaak jonger dan 15 jaar oud. De kinderen hebben structuur nodig die door Lore wordt gegeven. Ze kijken vaak uit naar de volgende muzieksessie.

Wat zorgt ervoor dat Lore gemotiveerd wordt door het werk in op de verschillende opvanglocaties voor vluchtelingen? De verbinding die ontstaan tussen haar en de mensen die mee doen aan het muziekprogramma. Een opening vinden om met elkaar te verbinden is niet altijd makkelijk. Sommige studenten blijven voor een korte periode dat er soms voor zorgt dat het moeilijk is om met elkaar te verbinden of elkaar te vertrouwen. De erkenning en waardering die Lore krijgt van de studenten versterkt haar motivatie om het werk te doen zoals ze dat doet. Als haar studenten zich op hun gemak voelen en van de lessen genieten, zorgt dit voor een enorme positieve boost.

Wanneer we met elkaar praten over CBM, geeft ze het volgende aan: “Connect by Music betekent bij elkaar zijn. Het heeft mijn leven voor een groot gedeelte veranderd omdat het programma veel voor mij is gaan betekenen”. Ze is erg gelukkig met de waardering die ze vanuit CBM krijgt en het vertrouwen dat ze krijgt vanuit het hele team.

Het meest belangrijke effect dat het muziekprogramma van CBM op haar studenten heeft is de manier waarop muziek ervoor zorgt dat de leerlingen creatief moeten zijn en dat ze op dat moment bewust worden/zijn van zichzelf. “Muziek maken heeft een enorm effect op het brein. Het stimuleert verschillende neurologische gebieden in het brein. Door samen muziek te maken ontstaan een band tussen de leraar en de leerlingen”, zegt Lore.

Lore is een muziektherapeute met een groot hart en een creatieve geest. Ze is enorm gedreven om mensen met de kracht van muziek te ondersteunen, een connectie met elkaar te maken via de muziek en mensen uit hun isolement te halen.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief?

Through music the foundation will support children in need and give them a face to the world.

Maak het verschil en help ons.
T: +31(0)653934913
Bank: NL62ABNA0246932635 t.n.v. connectbymusic.com

DONERENContact

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...