De allerbeste muzikale wensen voor het nieuwe jaar!

31
dec

Een terugblik naar 2017

In oktober 2016 ontstond bij Jeroen de Groot, een van de meest bijzondere violisten van deze tijd, en vriend Adriaan Kok het idee om een muziekschool te starten voor kinderen in vluchtelingenkampen. Op dat moment was de problematiek in Griekenland zeer groot. Vluchtelingen werden opgevangen op verschillende locaties op Lesbos. Het aantal kinderen in de opvangkampen was en is nog steeds erg hoog. Deze kinderen hebben veel meegemaakt op de weg naar Europa. Muziek maken geeft troost en brengt hoop!

In maart 2017 was de eerste muziekschool een feit! Connect By Music heeft twee leuk ingerichte portocabins laten plaatsen in vluchtelingenkamp KaraTepe in Lesbos. Sindsdien kunnen kinderen en jongvolwassen elke dag gebruik maken van de muzieklessen. De muzieklessen worden gegeven door lokale professionele muziekleraren. Deze leraren worden intensief door Connect By Music begeleid om op de juiste manier met deze kinderen om te gaan.

Door het succes van het project in Kara Tepe werd de stichting gevraagd muzieklessen te verzorgen voor 150 vluchtelingkinderen die zonder ouders op het eiland Lesbos verbleven. De meeste van deze kinderen zijn wees en zijn vaak op zichzelf aangewezen. Dit is het tweede project waar Connect By Music zich voor inzet.

Een derde project werd in september in kamp Moria opgezet, waar inmiddels volop muzieklessen worden gegeven.

“Toen in oktober 2016 het idee ontstond om muzieklessen te geven, wisten we dat muziek veel goeds kan brengen”, zegt Adriaan. “De positieve kracht van muziek is echter nog zoveel groter dan we hadden verwacht. De verbinding tussen de leerlingen onderling met de leraren is groot. Vaak wordt door zowel de kinderen als leraren een traan gelaten als de kinderen op doorreis gaan naar het vaste land”. “Omdat veel kinderen willen doorgaan met het bespelen van het muziekinstrument, mogen ze vanuit de stichting het muziekinstrument meenemen Via Whatsapp en Messenger wordt contact tussen de leraren en de kinderen onderhouden en kan op deze manier nog steeds muziekles gevolgd worden.”

Het warme hart van Connect By Music zijn de vijf Griekse docenten Annita, Kostas, Despina, Babis en Pela die zich elke dag inzetten en hoop brengen aan mooie lieve mensen die alles hebben achter gelaten en vaak geliefden hebben verloren. Het zijn deze Grieken die alle credits verdienen voor het werk dat Connect By Music doet.

Toekomstmuziek

Begin 2018 gaan namens Connect By Music muziektherapeuten en student muziektherapeuten naar Lesbos om de leraren te ondersteunen. Voor deze vrijwilligers is door de stichting inmiddels een vrijwilligershuis gehuurd. 

Namens het Team van Connect By Music willen we alle lieve mensen die ons in 2017 hebben gesteund bedanken. Honderd procent van jullie financiële bijdrage gaat naar de uitvoering van onze projecten op Lesbos. Belangrijk om te weten is dat alle door de stichting gemaakte overheadkosten worden gedragen door het Bestuur zelf.

Wij wensen iedereen een liefdevol en muzikaal 2018 in vrede toe.

Draag je onze stichting een warm hart toe? Deel ons bericht op Social Media en/of neem contact met ons op voor de mogelijkheden om ons verder te ondersteunen.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...