Wat we doen


Connect by Music brengt vreugde en verbinding naar plekken waar het hard nodig is. Door samen muziek te maken in vluchtelingenkampen, krijgen kinderen, adolescenten en volwassenen de kans om tot rust te komen, hun creativiteit te ontdekken en verbinding te maken. De leerlingen bloeien op en ontwikkelen een gevoel van trots en zelfvertrouwen. Zeker met hun eigen gitaar op zak!

Naast onze dagelijkse aanwezigheid in het kamp, moedigt Connect by Music leerlingen aan om ook buiten het kamp contact te leggen door middel van het project Camp to Stage. Door kansen te bieden waar kinderen en jongvolwassenen kunnen optreden, zet Connect by Music in op hun kracht en vertrouwen bij het opbouwen van nieuwe contacten. Waar scholen in Griekenland genoodzaakt zijn aandacht te besteden aan integratie en acceptatie van kinderen met een vluchtelingenachtergrond onder Griekse leerlingen, speelt Connect by Music hierop in met hun Camp to Stage optredens op Griekse scholen.

Ben je geïnteresseerd geraakt in ons programma en wil je ons helpen?
Neem hier contact met ons op.

Noodzaak

De omstandigheden in de Griekse kampen waar kinderen en adolescenten aan worden blootgesteld en de spanning waar hun geest en lichaam mee te maken heeft, maken dat wij ons gespecialiseerde programma als een fundamenteel en waardevol onderdeel beschouwen voor deze groep. In het werken met ontheemde of getraumatiseerde kinderen is educatie het sterkste middel dat we kunnen gebruiken om ze te ondersteunen en in hun kracht te zetten. Educatie vergroot veerkracht en brengt positieve verandering teweeg door het ontwikkelen van kennis, muzikale-, sociale- en emotionele vaardigheden, positief gedrag en een gezonde hechting.

Muziek als middel voor groei


Muziek educatie en muziektherapie kunnen volgens academisch onderzoek een aanzienlijk positief effect hebben op de geestelijke gezondheid en welzijn van de mens. Muziek biedt een creatieve omgeving voor zelfexpressie, creatie, groei, herstel en het opdoen van kennis over jezelf als persoon. Muziek maken vereist en traint bijvoorbeeld zelfdiscipline, concentratie, gestructureerd werken, samenwerken en sociale vaardigheden. Vaardigheden die van groot belang zijn voor ontheemde kinderen en adolescenten.

Muziek heeft ook impact op onze hersenen. Het bespelen van een instrument geeft een boost aan verschillende hersengebieden die negatief beïnvloed zijn door trauma. Door kinderen te laten zingen of ze een instrument te laten bespelen, geven we de hersenen alle ingrediënten die het nodig heeft om te ontwikkelen. Wil je meer leren over dit proces? Bekijk het interview van professor Erik Scherder met Connect by Music hier.

Help us spread the power of music

Make a difference and support our work

DONEER

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...