Wat we doen


Connect by Music streeft ernaar veilige ruimtes in vluchtelingenkampen te creëren, waarbinnen kinderen en jongvolwassenen vrede en comfort kunnen ervaren. Binnen deze veiligheid kunnen ze met creativiteit experimenteren en hun kracht koesteren. In gemeubileerde leslokalen worden sessies gerund door lokale en internationale professionele docenten en muziektherapeuten. De vaste teams waar we mee werken brengen stabiliteit en continuïteit in het programma. Internationale korte- en lange termijn vrijwilligers ondersteunen het programma waar ze het meeste nodig zijn. Een groot deel van het programma richt zich op gitaaronderwijs, maar we bieden ook keyboard, percussie, zang, songwriting en opnamesessies aan. Daarnaast worden ook sessies met muziektherapeutische activiteiten aangeboden. De focus ligt daarbij op het uiten van emoties, muzikaal improviseren, luisteren naar muziek, mindfulness, bewegen op muziek en muzikale spellen om sociale en emotionele vaardigheden te verbeteren waarbij verbinding creëren en plezier hebben belangrijk zijn.

Regelmatig organiseren we concerten waarbij alle leerlingen samen komen en hun werk laten zien. Ben je geïnteresseerd geraakt in ons programma en wil je ons helpen?
Neem hier contact met ons op.

Noodzaak

De omstandigheden in de Griekse kampen waar kinderen en adolescenten aan worden blootgesteld en de spanning waar hun geest en lichaam mee te maken heeft, maken dat wij ons gespecialiseerde programma als een fundamenteel en waardevol onderdeel beschouwen voor deze groep. In het werken met ontheemde of getraumatiseerde kinderen is educatie het sterkste middel dat we kunnen gebruiken om ze te ondersteunen en in hun kracht te zetten. Educatie vergroot veerkracht en brengt positieve verandering teweeg door het ontwikkelen van kennis, muzikale-, sociale- en emotionele vaardigheden, positief gedrag en een gezonde hechting.

Muziek als middel voor groei


Muziek educatie en muziektherapie kunnen volgens academisch onderzoek een aanzienlijk positief effect hebben op de geestelijke gezondheid en welzijn van de mens. Muziek biedt een creatieve omgeving voor zelfexpressie, creatie, groei, herstel en het opdoen van kennis over jezelf als persoon. Muziek maken vereist en traint bijvoorbeeld zelfdiscipline, concentratie, gestructureerd werken, samenwerken en sociale vaardigheden. Vaardigheden die van groot belang zijn voor ontheemde kinderen en adolescenten.

Muziek heeft ook impact op onze hersenen. Het bespelen van een instrument geeft een boost aan verschillende hersengebieden die negatief beïnvloed zijn door trauma. Door kinderen te laten zingen of ze een instrument te laten bespelen, geven we de hersenen alle ingrediënten die het nodig heeft om te ontwikkelen. Wil je meer leren over dit proces? Bekijk het interview van professor Erik Scherder met Connect by Music hieronder.

Through music the foundation will support children in need and give them a face to the world.

Make a difference and help!
T: +31(0)653934913
Bank: NL62ABNA0246932635 by connectbymusic.com

DONATEContact

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...