Nieuws

Hier kun je lezen over de ontwikkelingen binnen de stichting en de behaalde doelen.
15
jun

Connect By Music Concert

Wat is er nu mooier dan samen muziek te maken en dit te delen met anderen?
Een aantal maanden geleden ontstond het idee om een leerlingenconcert te organiseren. Onze leerlingen studeren dagelijks hard om het gitaarspel onder de knie te krijgen. Op 18, 19  en 20 juni is het zo ver. De leerlingen van Connect by Music gaan samen met onze ambassadeurs Jeroen de Groot en Nawras Altaky een repertoire spelen met liedjes uit verschillende landen. Daarnaast treden bands op die onze muziektherapeut Lore Smits heeft samengesteld uit musici die wonen in het kamp Moria.

(meer…)

31
mei

Muziektherapie

Begin dit jaar is een samenwerking gestart met het conservatorium ArtEZ uit Enschede. 
Dit conservatorium biedt een Bachelor en Master opleiding Muziektherapie aan. Connect by Music is continu bezig met het evalueren en verbeteren van het aangeboden muziekprogramma. Het toevoegen van muziektherapeuten creëert de mogelijkheid om nog gerichter te voldoen aan de hulpvraag van onze leerlingen.

Ook vertellen we je graag meer over één van onze muziektherapeuten Lore Smits. Zij heeft zich voor 5 maanden gecommitteerd aan Connect by Music. Inmiddels heeft zij besloten in september voor een half jaar terug te keren. Lees hier haar verhaal.
(meer…)

18
apr

Connect by Music in Moria

In het overvolle vluchtelingenkamp Moria zijn we een half jaar terug gestart met een muziekproject. We deelden hier Foto-nieuwsbrief-aprilsamen met Stichting Bootvluchteling een unit waar zij “The school of Hope” zijn gestart en elke dag les geven aan kinderen. Ze hebben hier ook een kleine bibliotheek gebouwd. Het mooie van dit project is dat het interieur is gemaakt door vluchtelingen en ook les wordt gegeven door de ouders die zelf in Moria verblijven.

Half februari hadden we een gesprek met het kampmanagement over de invulling van nieuwe muziekprojecten in het kamp.

(meer…)

23
feb

Een goed begin van het nieuwe jaar!

In ons nieuwsbericht van december 2017 werd gesproken over ‘Toekomstmuziek’. Inmiddels is er anderhalve maand verstreken en kunnen we melden dat volgende week ons team van 5 Griekse muziekleraren wordt versterkt door muziektherapeut Lore Smits.

Lore zal voor een periode van 5 maanden het vaste lerarenteam ondersteunen. Lore is afgestudeerd
aan het conservatorium in Enschede en heeft inmiddels veel ervaring met het werken met kinderen in ongewone omstandigheden. Zo is ze 6 maanden actief geweest in de sloppenwijken van Zuid-AmerikaDe aankomende vijf maanden komen studenten muziektherapie de muziekleraren in Lesbos begeleiden. We stellen ze binnenkort graag aan je voor.

In januari is Connect by Music vanuit Iliaktida gevraagd twee nieuwe projecten op te starten op Lesbos. We vertellen je er graag meer over.

(meer…)

31
dec

Een terugblik naar 2017

In oktober 2016 ontstond bij Jeroen de Groot, een van de meest bijzondere violisten van deze tijd, en vriend Adriaan Kok het idee om een muziekschool te starten voor kinderen in vluchtelingenkampen. Op dat moment was de problematiek in Griekenland zeer groot. Vluchtelingen werden opgevangen op verschillende locaties op Lesbos. Het aantal kinderen in de opvangkampen was en is nog steeds erg hoog. Deze kinderen hebben veel meegemaakt op de weg naar Europa. Muziek maken geeft troost en brengt hoop!

In maart 2017 was de eerste muziekschool een feit! Connect By Music heeft twee leuk ingerichte portocabins laten plaatsen in vluchtelingenkamp KaraTepe in Lesbos. Sindsdien kunnen kinderen en jongvolwassen elke dag gebruik maken van de muzieklessen. De muzieklessen worden gegeven door lokale professionele muziekleraren. Deze leraren worden intensief door Connect By Music begeleid om op de juiste manier met deze kinderen om te gaan.
(meer…)

01
dec

De Violen van Paul, Leon en Carla

Jeroen ontvangt een bericht van Carla Snethorst en Leon Niemel uit Rotterdam. Of we geïnteresseerd zijn in violen, ze hebben Jeroen zijn live interview vanuit Lesbos gehoord, willen graag helpen en hebben er nog een paar liggen. Een paar? Ja, een stuk of 5!  Donderdagavond rijden Jeroen en ik richting Rotterdam. Het voelt voor mij best gek om met Jeroen naast me op weg te zijn naar Leon en Carla die we beide nog nooit hebben ontmoet en zomaar een stapel violen aanbieden.

leon-en-carla-violen-fotoDe warme huiskamer wordt versierd door een grote bas en piano, mooie beelden en veel bijzondere schilderijen aan de muur. Carla en Leon komen direct ter zake, leggen de violen op tafel en de kistjes gaan open. Jeroen pakt ze alle vijf ter hand, gesprek gaat over muziek, over kunst en het leven. Zowel Carla als Leon verstaan de kunst van het geven. Het toch iets ongemakkelijke gevoel op weg hierna toe is volledig verdwenen, het is de vanzelfsprekendheid waarmee Leon en Carla de violen aan de stichting willen schenken.

Jeroen voelt zich het meest aangetrokken tot een van de violen met een kras in het bovenblad. Het is de oude viool van Paul, de vader van Leon.

(meer…)

11
nov

WIR HABEN ES NICHT GEWUSST

Jeroen en ik zijn net in het hotel op Lesbos ingecheckt en Steffi belt al.

“Lijkt me goed als jullie morgen een dagje met het team op Kara Tepe meelopen, krijg je direct een indruk van het kamp.” Ik kijk Jeroen aan: “Morgenochtend om 07.30 uur ga je aan 1100 man ontbijt serveren.” Geen idee wat ons morgen echt te wachten staat. Laatste dagen hebben we Google behoorlijk doorkruist, foto’s bekeken, verhalen gelezen, veel gesproken. Alles op veilige afstand.

Twee weken terug nog maar hebben we het idee opgevat om Jeroen zijn meest recente productie een breder doel te laten dienen. Het formeren van Connect By Music, het was meteen duidelijk, dit gaan we doen. Thuisgekomen sla ik het blad “De Optimist” open, een artikel over Steffi de Pous en Because we Carry, nog nooit van gehoord. Actief voor vluchtelingen in Lesbos. Met twee klikken op de iPad staat haar nummer op het scherm. Ze neemt direct op, schot in de roos. Instrumenten voor de kinderen, muziekles. Een moment waardoor ze even kunnen vergeten, een stukje verwerken. Met deze kinderen formeren we een orkest en vragen aandacht voor hun situatie. Steffi is razend enthousiast en ons gesprek verloopt alsof we elkaar al jaren kennen. Er is al een mooi initiatief in Kara Tepe van Art Angels Relieve, naai- en vioolles met een 7-tal viooltjes voor kinderen. Er moet alleen nog zoveel meer gebeuren.

(meer…)

Through music the foundation will support children in need and give them a face to the world.

Maak het verschil en help ons.
T: +31(0)653934913
Bank: NL62ABNA0246932635 t.n.v. connectbymusic.com

DonerenContact

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...